Weber gir deg det beste utvalget av gassgriller og kulegriller.

Webers grillsortiment deles inn i tre hovedgrupper: kullgrill, gassgrill og Weber Q. I tillegg til disse grillene har de også Pulse, som er deres nyeste elektriske grill. Men hvilken grill skal du velge? Hva kan den ene gjøre som den andre ikke kan? Og hvilke egenskaper skal du prioritere høyest? Dette spørsmålet hører de ofte – og svaret er at det avhenger av ditt behov, fordi det finnes nemlig en grill til enhver situasjon.

Funksjonalitet, kvalitet og design

Det er nemlig en grunn til at mange mennesker kaller enhver grill for en «Weber». Det skyldes at de sto i bresjen for funksjonalitet, kvalitet og design da de i 1952 presenterte den originale kulegrillen – og det har de gjort helt siden den gangen.

Enhver som har vært på en sommerfest eller en grillfest, har mest sannsynlig hørt noen si «Vi skal grille på en Weber i dag». Men hvorfor har navnet Weber blitt et synonym for grill?

Det hele begynte i 1952 da George Stephen, en arbeider på Weber Brothers Metal Works i Chicago, hadde en idé om å lage en grill som var forskjellig fra de tradisjonelle flate grillene som var vanlige på den tiden. Han ville ha en grill som var mer funksjonell, hadde bedre kvalitet og var mer estetisk tiltalende.

Stephen begynte å eksperimentere med forskjellige design og materialer. Han bestemte seg for å bruke en metallkule som var delt i to, med en grillrist på toppen og en aske-panne på bunnen.

Dette gjorde at grillen kunne stilles inn på forskjellige temperaturer, og at den kunne brukes til å både grille og røyke mat.

Denne grillen ble en stor suksess, og snart var folk over hele USA på jakt etter en «Weber-grill». Weber Brothers Metal Works ble senere omdøpt til Weber-Stephen Products, og selskapet har fortsatt å være en leder innen grillindustrien.

Originale kulegrillen

Weber-grillene er fortsatt kjent for sin funksjonalitet, kvalitet og design. De har utviklet seg fra den originale kulegrillen til å inkludere gassgriller, elektriske griller og tilbehør som smokerbokser og rotisserie-sett.

Men Weber er ikke bare en grill. Selskapet har også fokusert på å skape en opplevelse rundt grillen. De har utviklet en rekke oppskrifter og teknikker for å hjelpe folk med å få mest mulig ut av grillen sin.

De har også opprettet et samfunn av grill-entusiaster over hele verden, med arrangementer som Weber Grill Academy og World Barbecue Championship.

Weber har også tatt et stort steg mot å bli et mer bærekraftig selskap. De har lansert en serie med griller som bruker biobrensel, og de har fokusert på å redusere avfall og utslipp i produksjonsprosessen.

Så neste gang du hører noen si «Vi skal grille på en Weber i dag», husk at det ikke bare handler om å lage mat. Det handler om å skape en opplevelse rundt matlagingen, og om å være en del av et globalt samfunn av grill-entusiaster. Og det handler om å være en del av en arv som startet med en enkel idé for over 70 år siden.

Se alle produktene på nettsiden.

Se andre produkter under butikker vi har plukket ut.