Smartklokke – hva er det?

Smartklokker fra Apple og flere gode tilbud på flere kjente merker.

En smartklokke er et ur som har en eller annen form for “smarte” funksjoner, og i mange tilfeller fungerer som en forlengelse av din smarttelefon. Den har blant annet en berøringsskjerm.

Med en smartklokke kan du for eksempel lese tekstmeldinger, e-poster, ringe opp og besvare oppkall, starte en løpetur, navigere gjennom byen, høre musikk eller bestille en taxi – og så kan du selvfølgelig også se hvor mye klokken er. Mange av funksjonene kan også slås av.

Smartklokker fås i mange forskjellige modeller, fra de mer sporty til smarte design som er like flotte som et vanlig armbåndsur.

Ser du etter en smartklokke for barn, er det lurt å velge en som er lett å bruke og god å ha på. Siden barn ofte utsetter tingene sine for tøff behandling, bør du se etter en som både er vanntett og støtsikker.

Merker som Garmin, Samsung, Xiaomi og Apple, med deres Apple Watch, er blant de mest populære smartklokkene, og alle sammen leverer flotte klokker, fylt med både nyttige og morsomme funksjoner. Smartklokken skal kunne kobles opp mot smarttelefonen din, så sjekk at de passer sammen før du handler!

Hvilken type skal du velge?

Utvalget av smartklokker stiger hele tiden, funksjonene blir bedre og kvaliteten på produktene blir høyere. Generelt kan kategorien av smartwatches deles opp tre hovedgrupper:

Smartklokke: Smart digital klokke, som ”snakker” sammen med smarttelefonen din, og har derfor mange av de samme funksjonene. Du kan lese meldinger, motta oppkall og ha en GPS lett tilgjengelig.

Aktivitetsklokke: En enkel smartklokke, som måler bl.a. hvor mange skritt du tar, og hvor mye du beveger deg i løpet av dagen.

Sportsklokke: En avansert smartklokke med mange funksjoner, bl.a. statistikk og tilbakemeldinger på sportsaktivitetene dine. Enten det gjelder løp, sykling eller noe helt annet.

Se alle klokker på Proshop

Smartklokker fra Apple og flere gode tilbud på flere kjente merker:

 


Butikker vi har plukket ut • Delcos